Obilježena pogibija 31 i nestanka jednog pripadnika slavnih Puma

U organizaciji Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“ na Dan Državnosti Republike Hrvatske, na jednom od najviših vrhova planine Dinare, Velikoj Duvjakuši obilježena je pogibija 31 i nestanka jednog pripadnika ove slavne gardijske brigade.

Tijekom 1994. i 1995. godine „Pume“ su boravile na planini Dinari i s nje kretale u oslobodilačke akcije „Zima 94“, „Skok 1“ i „Ljeto 95“. Te su akcije bile svojevrsna priprema za vojno-redarstvenu akciju „Oluja“. U iznimno teškim vremenskim uvjetima i u stalnim borbama s neprijateljem, na Dinari je poginuo 31 pripadnik 7. gardijske brigade „Puma“, a jedan se još uvijek vodi kao nestali. U spomen na njih, članovi Udruge veterana „Puma“ 25. lipnja 2012. godine na Velikoj Duvjakuši otkrili su spomenik kako bi sačuvali trajno sjećanje na doprinos Sjevera Hrvatske u stvaranju slobodne i neovisne nam Domovine.

Počast Pumama odali su i u ime Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović brigadni general Zdravko Jakop, u ime ministra branitelja Tome Medveda, zamjenik  Ivan Vukić i pomoćnik Miroslav Cindrić, predstavnici Udruge 7. gardijske brigade „Puma“ predvođeni Robertom Pujom, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi predvođeni Dražimirom Jukićem, predstavnici 4. gardijske brigade „Pauci“, 126. brigade HV, te predstavnici brojnih braniteljskih udruga.