'Vi ste moja snaga i moram vam reći - volim te narode moj'

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na Trgu Ante Starčevića u Kninu položila je vijenac i zapalila svijeću ispred Spomenika hrvatske pobjede Oluja '95. Obraćajući se nazočnima predsjednica je zahvalila na toplom dočeku.

'Vi ste moja snaga i moram vam reći - volim te narode moj', rekla je, a njezin pozdrav popraćen je skandiranjem. 'Mi smo narod koji slavi pobjede, a ne poraze, mi smo narod koji uživa krvlju stečenu slobodu i koji je slomio kičmu politici Slobodana Miloševića i njegovim jatacima u Hrvatskoj', kazala je te poručila kako je proslava u Kninu  proslava hrvatskog zajedništva, koja nije uperena protiv nikoga. 'Žalimo za svakim životom, i hrvatskim i srpskim, ali uzrok svemu je Miloševićeva velikosrpska politika i nikada nećemo dopustiti da se agresor i žrtva izjednačavaju. Svaka žrtva ima ime i prezime, a svaki zločin svoga počinitelja'. 'Gospodo, okanite se mitova, laži i obmana', poručila je političarima u Srbiji koji 'Oluju pokušavaju izjednačiti s genocidom u Srbiji'. Govoreći o njihovim izjavama da su Srbi u Hrvatskoj danas građani drugog reda kazala je: 'Voljela bih da Hrvati u Srbiji imaju ista prava kao i Srbi u Hrvatskoj'.

Oluja je čista kao suza i jedan je od zaglavnih kamena moderne hrvatske države, naglasila je. Zahvaljujući Oluji Hrvatska je danas cjelovita država, članica Europske unije i NATO saveza… Na kraju, hvala vam još jednom što činite za našu hrvatsku domovinu i neka nam živi jedina i vječna najdraža domovina Hrvatska!, kazala je Kolinda Grabar Kitarović u svom govoru