Na zadarskoj katedrali zavijorila se hrvatska zastava od 25 metara

U sklopu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica '93. u podne je u Zadru održana ceremonija spuštanja 25-metarske hrvatske zastave sa zvonika katedrale sv. Stošije.

Pred nekoliko tisuća građana na Forumu i Obali kralja Petra Krešimira IV., general-bojnik Mladen Fuzul,  zapovjednik Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga RH, dao je znak pripadnicima Hrvatske vojske, predvođenima počasnom gardom, da sa 61-metarskog zvonika  katedrale sv. Stošije razviju hrvatskih stijeg. U akciji Maslenica spojili smo jug i sjever Hrvatske i omogućili građanima Zadra i dijelu stanovnika Zadarske županije da žive lakše, da ne budu pod neposrednim udarom neprijateljskih snaga. Ovo je velika i značajna obljetnica, ne samo za branitelje koji su sudjelovali u akciji Maslenica nego za cijelu državu. Danas se sjećamo naših prijatelja koji su položili živote i kojima dugujemo najviše za ovo što danas imamo. Presretan sam kad vidim koliko se ljudi okupilo i prisustvuje ovoj velikoj proslavi, istaknuo je Fuzul.

Nakon toga Krila Oluje, akrobatska grupa Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, izvela je prigodan letački program. 

Na Obali kralja Petra Krešimira IV. građani će od danas do ponedjeljka, od 9 do 16 sati, moći razgledavati vojnu opremu i naoružanje Oružanih snaga.