9. veljače 1992. - Odigrana prva međunarodna utakmica u slobodnoj Hrvatskoj

Samo nekoliko tjedana nakon međunarodnog priznanja Hrvatska je doživjela priznanje i na sportskom terenu. Naime, 9. veljače 1992. zaprešićki Inker ugostio je austrijski Sturm iz Graza na prvoj međunarodnoj nogometnoj utakmici u slobodnoj Hrvatskoj.

Zanimljiva je priča kako je uopće organiziran taj susret. Sturmov novopečeni igrač, nekadašnji Dinamov pulen Stjepan Deverić, suflirao je vodstvu Sturma, koje je tražilo jeftinog a dobrog igrača, da kupi mladog Damira Mužeka. Sturm je dvojio što napraviti, a ključni potez povukao je gospodin Ivo Gvozdanović, izumitelj ''magične kocke kave'' i veliki zaljubljenik u nogomet.

Gvozdanović je uspio isposlovati transfer, uz uvjet da Sturm dođe u Zaprešić odigrati međunarodnu utakmicu. Jamčeći im sigurnost, Austrijanci su 9. veljače stigli u Zaprešić. Među više od četiri tisuće navijača na ispunjenom stadionu te brojnih sportskih i političkih uglednika vladao je zanos i ponos.

U humanitarnoj utakmici Sturm je nastupio u najjačem sastavu, ali to nije bilo ni približno dovoljno da se suprotstave furioznom Inkeru. Već u prvom poluvremenu Inker je golovima Jurčića i Čale te autogolom Koschaka vodio 3:1. U poluvremenu na teren su izašli čelnici Sturma i zagrebačkom gradonačelniku Borisu Buzančiću uručili dar za predsjednika Tuđmana, a sportski prijatelji iz Graza pelene za dječju bolnicu u Klaićevoj.

Sav prihod od prodanih ulaznica također je bio namijenjen dječjoj bolnici. U nastavku susreta Knez je zabio za konačnih 4:1 u pobjedi Inkera nad Sturmom, nakon čega je slijedila velika fešta.

Ta 1992. godina ostat će zapamćena kao zlatna godina zaprešićkog nogometa. Ponos Zaprešića, ''mali div iz predgrađa'' NK Inker osvaja prvi hrvatski kup u dvije finalne utakmice protiv stvarnog diva iz maksimirske šume, tada pod imenom HAŠK Građanski.