U spomen na Nikolu Stojanca

Voditelj tehnike riječkog televizijskog centra Nikola Stojanac pogođen je raketom iz zrakoplova JNA na današnji dan uspostavljajući vezu između Zagreba i Gospića kako bi se slikom prikazalo razaranje Gospića i akcija oslobađanja vojarne.
U suradnji s gradom Gospićem uredit će se spomen-obilježje.


HRT je tijekom Domovinskoga rata na raznim bojištima diljem Hrvatske izgubio 7 djelatnika.

Od ranog jutra trajao je napad Hrvatske vojske na gospićku vojarnu koja je toga dana i osvojena. U akciju su se uključili i zrakoplovi JNA koji su u tri naleta raketirali područje. Dio ekipe se uspio skloniti u šumu no nažalost na ovu poziciju je došao Nikola i tehničari. To je bio direktni raketni napad iz dva MiG-a još jednom su se vratili a kad smo mi došli do ove pozicije. Kamen je gorio od raketa koje su bile ispaljene, ispričao je Stanko Čulina, ratni novinar HRT-ova centra Rijeka.

Na mjestu pogibije položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće, a Nikolini kolege koji su toga dana bili uz njega, njegovu su sinu ispričali kako je njegov otac uspio uspostaviti prijenosna vezu sa Zagrebom koja je bila uništena, nakon čega je Dnevnik HTV-a dobio snimke događaja iz Gospića.   

Predstavnici grada Gospića poduprli su inicijativu Hrvatske radiotelevizije i njezina Zbora ratnih izvjestitelja za postavljanje spomen-obilježja na mjestu pogibije kolege Stojanca.