Autor: Maja Petek

Sportski susreti HVIDR-e Zagrebačke županije

U Vrbovcu su jučer održani 14. sportski susreti HVIDR-e Zagrebačke županije. Igre je svečano otvorio gradonačelnik Vrbovca i izaslanik ministra branitelja Vladimir Bregović istaknuvši kako će Grad uvijek pomagati HVIDR-i i svim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

Predsjednik vrbovečke HVIDR-e Damir Majstorović istaknuo je kako su ratni vojni invalidi unatoč svim duševnim i tjelesnim ranama dobivenim u Domovinskom ratu, uvijek znali pokazati ponos i dostojanstvo, što i danas čine.

Svečanom otvorenju prisustvovao je i predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e Zagrebačke županije Slavko Rukavina, dok je u glazbenom dijelu programa nastupio ženski vokalni sastav Lera.

Nakon otvorenja, na gradskom parkiralištu održana je utrka branitelja u invalidskim kolicima. Sudionici su potom položili vijence kod spomen obilježja Hrvatska kocka, nakon čega su održani sportski susreti u osam disciplina u kojima su sudjelovale ekipe osam županijskih organizacija HVIDRA-e, odnosno 200- ak branitelja. Susreti su završeni druženjem Gredi pokraj Vrbovca u poslijepodnevnim satima.