Autor: Maja Petek

Sportski susreti branitelja Zagrebačke županije u Vrbovcu

Četrnaesto po redu Športsko natjecanje hrvatskih branitelja Domovinskog rata Zagrebačke županije održano je danas na Gradskom stadionu u Vrbovcu. Oko tristo branitelja natjecalo se u osam sportskih disciplina; malom nogometu, povlačenju konopa, streljaštvu, kuglanju, šahu, boćanju, stolnom tenisu i elektronskom pikadu.

Delegacija na čelu s gradonačelnikom Grada Vrbovca Vladimirom Bregovićem, zamjenikom župana Zagrebačke županije Damirom Tomljenovićem, ratnim brigadirom Brankom Gačakom, te predsjednikom županijske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ujedno i tajnikom Udruge dragovoljaca i veterana Hrvatske Zvonkom Marićem, položila je vijence poginulim braniteljima kod spomen obilježja Hrvatska kocka.

Iako Domovinski rat postaje povijest, naša svakodnevnica još je obilježena sjećanjima na veliku tragediju i stradanja koja smo proživjeli. Obilježeni smo i danima ponosa i slave koje ne smijemo zaboraviti. I ove športske igre iskaz su našeg dubokog i iskrenog poštovanja prema poginulim i umrlim ratnim prijateljima i njihovom životnom putu, ali i prema svima nama koje je povijest trajno obilježila. Njihovu žrtvu ne smijemo i nećemo nikad zaboraviti, istaknuo je Zvonko Marić.

Gradonačelnik Vladimir Bregović izrazio je zadovoljstvo odlukom organizatora da se natjecanje održi baš u Vrbovcu, te dodao: Zajedno smo u ratu i miru, bez zajedništva ne možemo. Vrbovec će biti dobar domaćin, mi smo ponosni na sve naše branitelje. Vi dajete obol razvoju svojih gradova i hvala vam što ste danas ovdje.

Sportske igre svečano je otvorio zamjenik župana i predsjednik Odbora za branitelje Zagrebačke županije Damir Tomljenović koji je tom prilikom istaknuo kako se na ovom primjeru vidi dobra suradnja Županije i njenih branitelja.

Ovo, sada već tradicionalno, športsko natjecanje organizirala je županijska podružnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije. Osim članova Udruge, sudjelovali su članovi i članice županijskih podružnica Udruge udovica hrvatskih branitelja, članovi Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a te Udruga nezavisni dragovoljci Hrvatski.