Medved: "Trebamo nacionalnu strategiju za zaštitu zdravlja branitelja"

Nakon što je izabran za ministra branitelja, Tomo Medved je izjavio kako je cijeli život posvetio domovini, a svo iskustvo koje je stekao usmjerit će u rad ministarstva kako bi otvorili novo poglavlje. Treba poslati poruku braniteljijma i stradalnicima da njihov doprinos i žrtva nisu zaboravljeni i da će im ministarstvo biti dostupno, te da će moći sudjelovati u kreiranju politike njegova vođenja i upravljanja. Premijera sam zamolio za potporu, kazao je Medved.

Dodao je da mu je nakon prihvaćanja kandidature za ministra vizija učiniti ministarstvo dostupnim i raspoloživim svim hrvatskim braniteljima s jasnim ciljem kako bi ono ispunilo svrhu u skladu s današnjim vremenom. Također je rekao kako je upoznat s određenim umanjenjima u vezi s prijedlogom proračuna i dijelu koji se odnosi na ministarstvo branitelja. Ali nakon nakon što preuzmem ministarstvo vidjet ćemo gdje bi moglo biti poteškoća u vezi sa sredstvima predviđenima za taj resor, dodao je.

Predložit ćemo i donošenje nacionalne strategije za zaštitu zdravlja branitelja. To je samo dio posla koji nas čeka. Bit ćemo u stanju odgovoriti na sve izazove, istaknuo je.