Komemoracija žrtvama masakra u Četekovcu

Na mjesnom groblju u Četekovcu održana je komemoracija žrtvama jednog od najvećih stradanja civila u Domovinskome ratu u Virovitičko-podravskoj županiji.

Na današnji dan prije 25 godina u tri sela - Četekovcu, Balincima i Čojlugu, u četničkome masakru ubijeno je 24-ero mještana. Najmlađoj žrtvi bilo je 18 godina, najstarijoj 93. Za zločin još nisu procesuirani krivci.

U počast svim žrtvama na spomen-obilježje vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva Sabora, Vlade, vojske, policije, lokalne samouprave i udruga proizišlih iz Domovinskoga rata.

Izgubili smo 5 žrtava ja i muž, ja dva brata on brata, tatu i šogora. A što se osjećamo? Isto ko da je to bilo jučer, a nitko odgovarao nije za ništa, i onda što reći, izjavila je Ana Sabo.

Sanja Bošnjak, obnašateljica dužnosti virovitičko-podravskog župana, obraćajući se prisutnima, rekla je da zna da onima koji su izgubili svoje najdraže niti jedna riječ, ruža ili svijeća ne može ih vratiti. Tragedija je veća jer su ubijeni od vaših susjeda, naglasila je.