General Krstičević: Oluja je simbol junaštva, a tajna te pobjede je u našim ljudima

General Damir Krstičević, koji je u vrijeme Oluje bio zapovjednik 4. gardijske brigade, čestitao je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja svima onima koji su u ratu izgubili svoje najmilije, svim braniteljima, građankama i građanima.

Naglasio je kako se Oluju ne može gledati samo s pozicije ta 84 sata. Za mene je cijeli Domovinski rat bio priprema za Oluju, a posebno zadnjih godinu dana. Velika odluka bila je krenuti na Dinaru u akciju Zima 94. 

Hrvatska vojska i policija izvela je nekoliko važnih akcija i dovela do toga da se Oluja mogla izvesti tako uspješno - brzo odrađen posao, donesena sloboda uz najmanje žrtve, rekao je general Krstičević.

Govoreći o akciji oslobađanja Dinare, Krstičević je rekao kako je izazova bilo jako puno - zima, ekstremne temperature ... Dinaru ne bismo oslobodili bez emocija kojima su u borbe ulazili naši gardisti i bez potpore hrvatskog naroda.

Oluja je simbol junaštva, a tajna te pobjede je u našim ljudima. Ponosan sam što sam bio sudionik tih događaja, naglasio je general Krstičević.