Foto MORH/ J. Kopi

U MORH-u svečano dodijeljeni činovi i pohvale povodom Dana pobjede

U Ministarstvu obrane dodijeljeni su činovi 161 časniku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice VRO Oluja.

Svečanoj dodjeli činova i pohvala nazočili su izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i savjetnik predsjednika RH za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa suradnicima te drugi visoki vojni i civilni dužnosnici i uzvanici.

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je i zahvalio svim pripadnicima Hrvatske vojske na promaknućima, pohvalama i nagradama. Istaknuo je kako za nekoliko dana obilježavamo 25. obljetnicu veličanstvene vojno-redarstvene operacije Oluja kada je Hrvatska vojska, zajedno s redarstvenicima zadala konačan udarac neprijateljskoj vojsci. Također, ministar je zahvalio svima koji su sudjelovali u ovoj operaciji, hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život, kao i članovima njihovih obitelji.

“U tim trenucima Hrvatska vojska i hrvatski vojnik bili su najjače oružje koje smo imali. Mnogi su tada, koji su napadali Republiku Hrvatsku, bili tehnički opremljeniji i jači od nas. Mi smo pobijedili zato što smo Hrvatska vojska, zato što smo hrvatski vojnik i vojnikinja koji voli svoju Domovinu i bori se za nju”, rekao je ministar Banožić.

Ministar je naglasio kako Hrvatska vojska danas, sudjelujući u mnogim operacijama i misijama, prima priznanja zbog svoje spremnosti. Istaknuo je kako je u budućnosti potrebno raditi na modernizaciji Hrvatske vojske, opremanju smještajnih kapaciteta, podizanju razine kvalitete kapaciteta za obuku, a sve u cilju podizanja razine uspješnosti rada.

Čestitajući promoviranima, nagrađenima i pohvaljenima, načelnik Glavnog stožera OS RH Robert Hranj, istaknuo je kako danas imamo priliku prepoznati najbolje među nama, one koji su se istaknuli radom, zalaganjem i svojim djelima.