Foto: MORH / T. Brandt

U Karlovcu obilježen Dan Hrvatske kopnene vojske

U Karlovcu je održana svečanost obilježavanja Dana Hrvatske kopnene vojske. Svečani program započeo je polaganjem vijenca na Središnjem križu ispred Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, nakon čega je služena misa u crkvi Presvetog Srca Isusova koju je predvodio vojni kapelan kapelanije Blaženog Alojzija Stepinca, velečasni Ivan Blaževac.

U toj prigodi, u Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske održano je svečano uručenje izvoda iz promaknuća u činove, odlikovanja, pohvala i nagrada. Dodjeli su prisustovali izaslanik državnog tajnika Ministarstva obrane Anto Zelić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa suradnicima, glavni inspektor obrane general pukovnik Drago Matanović i ostali visoki uzvanici.

"Vjerujem kako ćete  kao i do sada doprinositi sigurnosti i stabilnosti domovine i biti  čvrsta neraskidiva karika sustava domovinske sigurnosti", rekao je Zelić prisjetivši se ovim putem i svih branitelja koji su položili svoje živote za Hrvatsku. 

"Hrvatska kopnena vojska svakim danom pokazuje da je spremna za izvršenje svih zadaća koje se pred nju postave", poručio je admiral Hranj posebno istaknuvši angažman pripadnika HV-a u jeku nedavne pandemije koronavirusa te u pomoći sanacije šteta prouzročenih potresom u Zagrebu. 

"Kao što su u Domovinskom ratu hrabri hrvatski branitelji pokazali sposobnost obraniti i zaštiti  dostojanstvo, čast i ponos hrvatskog naroda, tako i danas kao posebnu vrijednost Hrvatske kopnene vojske ističemo naše pripadnike koji su oslonac i jamac sigurnosti naše domovine", poručio je general-bojnik Boris Šerić čestitavši svim pripadnicima Dan Hrvatske kopnene vojske pohvalivši njihovu aktivnost i u međunarodnim misijama.