Država koja počme bacati simbole i spomen ploče ljudima koji su  ju branili i oslobodili nema budućnosti

U povodu obilježavanja 25. obljetnice vojnoredarstvene opetacije "Bljesak" u specijalnoj emisiji HRT-a gostovao je povjesničar dr. Ante Nazor. Komentirao je postupak predsjednika Zorana Milanovića izazivši razočarenje što je taj njegov čin zasjenio ovako važnu obljetnicu. 

Na području Okučana vodile su se presudne bitke za Hrvatsku. Spriječen je prodor Banjalučkog korpusa na putu prema Virovitici s ciljem da presječe Hrvatsku. Na tom su području pale velike žrtve. 

Ako ćemo se sramiti znakovlja pod kojim su ginuli Hrvati koji su branili Hrvatsku, onda ni ta država nema budućnost. HOS je bila jedna od postrojbi koja je branila Hrvatsku. Istaknuo je kako država koja počme bacati simbole i spomen ploče ljudima koji su  ju branili i oslobodili nema budućnosti.

Podsjetio je kako je amblem HOS-a bio nazočan na svim obilježavanjima, na svim mjestima gdje su pripadnici HOS-a branili i oslobađali Hrvatsku. Zastava HOS-a bila je Vukovarskoj koloni, u Škabrnji, na Srđu kod Dubrovnika, u Kninu za proslavu Oluju.