Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Saboru izložba "Borovo Selo zločin bez kazne"

HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej u Hrvatskom je saboru otvorio četvrtu izložbu "Borovo Selo zločin bez kazne" u povodu 29. obljetnice masakra dvanaest hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu 2. svibnja 1991. koju je odmah i zatvorio.

"Otvaram četvrtu izložbu povodom 29. obljetnice smrti dvanaest redarstvenika u Borovu Selu. Nitko od njihovih ubojica nije odslužio niti jednog dana zbog toga zločina", rekao je Culej otvarajući izložbu koja se sastoji od fotografija poginulih, dokumenata i popisa imena počinitelja zločina. Upozorio je i kako glavni organizator tog zločina (Vukašin Šoškočanin) ima lažni mauzolej i spomenik u Borovu Selu gdje ga se veliča kao junaka.

"To je sramotno za nas sve - u ovome visokom domu i onima na Pantovčaku. Velika je sramota da takvi spomenici mogu biti u hrvatskoj slobodnoj i demokratskoj državi gdje mi veličamo zločin zlikovaca nad hrvatskim policajcima", upozorio je. Culej je rekao i da nikada nije odstupio od zadaće zbog koje je i došao u Hrvatski sabor - da zlikovce privede licu pravde i ukloni spomenik Šoškočaninu, ali u tome nije uspio. Smatra i kako narod koji zaboravlja svoju prošlost, ma kakva ona bila, nema nikakve budućnosti.

Poručiviši kako je to njegova zadnja izložba, Culej se zahvalio svojim suborcima u Domovinskom ratu te svima koji su svake godine dali pijetet žrtvi 12 redarstvenika i vukovarskim žrtvama. Culej je, nakon otvaranja izložbe, istu odmah i zatvorio pokupivši slike sa zida.