Foto: MORH / M. Čobanović

Obilježena 26.obljetnica pogiblje Damira Tomljanovića-Gavrana

U Krivom Putu kod Senja obilježena je 26. godišnjica pogibije Damira Tomljanovića Gavrana, legendarnog zapovjednika Tigrova i jednog od heroja Domovinskog rata. Njegovi suborci još su jednom istaknuli njegovu ljubav prema domovini te neustrašivost pred svakim zadatkom.

Uz članove obitelji, prijatelje i brojne veterane 1. gardijske brigade koji su došli odati počast svome suborcu, obljetnici su prisustvovali i izaslanik predsjednice RH i vrhovne zapovjednice OSRH i predsjednika Vlade RH ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik ministra obrane posebni savjetnik ministra umirovljeni general Božo Kožul, delegacije Ličko-senjske i Zadarske županije, brojnih gradova i općina, braniteljskih udruga i udruga dragovoljaca.

″Pod vodstvom Damira Tomljanovića-Gavrana, njegova postrojba nizala je uspjehe. Bio je velik čovjek, velik prijatelj i velik zapovjednik,” kazao je u prigodi njegov prijatelj i suborac, pukovnik u mirovini Ivica Krizmanić, zahvalivši se svima koji svojim dolaskom u Krivi Put zauvijek čuvaju sjećanje na heroja.

U spomen na Tomljanovića-Gavrana u župnoj crkvi Majke Božje Snježne služena je sveta misa koju je predvodio vojni kapelan don Vladislav Mandura.