Prevencija samoubojstava hrvatskih branitelja

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved gostovao je 12. studenog 2019. u emisiji Hrvatske radiotelevizije Hrvatska za 5 urednika i voditelja Branimira Bilića.

Uz ministra Medveda, u emisiji su gostovali doc.dr.sc. Špiro Janović, pročelnik Centra za krizna stanja i prevenciju suicida Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb te Jakov Sedlar, redatelj filma 3069 koji govori o samoubojstvima hrvatskih branitelja.

Tema emisije bila je Prevencija samoubojstava hrvatskih branitelja, a gosti su dali odgovore na pitanja kako prevencijom smanjivati i sprečavati samoubojstva hrvatskih branitelja te kako hrvatske branitelje i njihove obitelji kvalitetno uključivati u rad i život društva.

Gosti emisije pozvali su hrvatske branitelje koji pomisle na samoubojstvo da misle na svoje bližnje i na svoje ratne prijatelje koji su im, također, obitelj. Ministar Medved naglasio je kako su vrata Ministarstva hrvatskih branitelja, kao i Područnih jedinica Ministarstva, uvijek otvorena svim hrvatskim braniteljima te da se u svakom trenutku mogu obratiti za pomoć.  

Emisija Hrvatska za 5 ponovno će biti emitirana na 4. programu Hrvatske televizije u subotu, 16. studenoga 2019. u 20.05, a dostupna je i na multimedijskoj usluzi HRTi.