Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Obilježena obljetnica obrane Šibenika

Župan šibensko-kninski Goran Pauk i šibenski gradonačelnik Željko Burić zapalili su svijeće kod kapelice na šibenskom mostu u spomen na Marinka Karduma, pripadnika specijalne policije koji je bio prva žrtva obrane Šibenika poginuvši na današnji dan 1991..

U sklopu obilježavanja 28. obljetnice spomendana Rujanskog rata vijence su položili i svijeću zapalili i pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara, obitelji poginulih branitelja, izaslanstva gradova Šibenika i Vodica, te predstavnici Policijske uprave šibensko-kninske i braniteljskih udruga s područja Šibensko-kninske županije. Vojni kapelan don Darko Poljak predvodio je molitvu odrješenja za Marinka Karduma i sve poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

U znak sjećanja na sve hrvatske branitelje koji su živote položili za Domovinu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast je odana i kod spomen-ploče smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Dragišićima, te na spomeniku pripadnicima specijalne policije Jastrebovi u krugu PU Šibensko-kninske.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Rogoznici, nakon čega započinje obilježavanje osvajanja vojarni na Zečevu 'Oba dva sve tri su pale'.