Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

'Zvon za Vukovar' 

Vukovarski franjevci su u Franjevačkom samostanu predstavili inicijative za ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i pozvali da 18. studenoga sa svih hrvatskih crkava zazvone zvona za Vukovar.

"Pod motom 'Zvon za Vukovar' pozivamo da se u 18.11 sati oglase zvona sa svih hrvatskih crkava i katedrala, a molit ćemo za sve one koji su 18. studenoga 1991. morali izaći iz ovoga grada i svoga ognjišta, koji su stradali i preživjeli to veliko zlo, a u molitvu ćemo uključiti i sve one koji su počinli takvo veliko zlo", kazao je gvardijan fra Ivica Jagodić. Rekao je kako je inicijativa namijenjena svima onima koji toga dana ne mogu doći u Vukovar, a osjećaju pijetet prema žrtvi toga grada.

Također u ime vukovarskih franjevaca Jagodić je pozvao sve župne zajednice da hodočasteći u Vukovar u Franjevački  samostan donesu križ iz svoje župe koji bi bio izložen na "Zidu križeva" u postavu muzeja vukovarskog Franjevačkog samostana. "Želimo time iskazati zajedništvo po trpljenju", poručio je Jagodić rekavši kako je Vukovar 1991. pored oružja, branilo i svehrvatsko zajedništvo.