Velike pobjede Domovinskog rata: Otkos 10

28. listopada na HRT3 u 20.05 - dokumentarni film iz 2012.

U periodu najtežih trenutaka Domovinskog rata, u vrijeme potpunog okruženja Vukovara, najtežih trenutaka Gospića, Karlovca i Zadra, teških borbi oko Vinkovaca i Osijeka, te potpune blokade Dubrovnika, izrasla je jedna od najsjajnijih pobjeda Domovinskog rata - Otkos 10.

Vojno-redarstvena akcija poznatija pod nazivom Bilogora '91. započela je pred blagdan Svih Svetih na prostorima Grubišnog Polja, a pokrenulo ju je Zapovjedništvo Zbornog područja Bjelovar u čijem su sastavu bile postrojbe Bjelovara, Daruvara, Virovitice i policijske snage na čelu s bjelovarskim specijalcima "Omega". U tri dana oslobođen je prostor Bilogore, a operacija je proširena na Papuk i Psunj, te gotovo do rijeke Save. Cilj je bio osloboditi prostor sjeverozapadne Hrvatske i omogućiti nesmetano povezivanje s istočnom Slavonijom, kako bi se spriječilo spajanje Novosadskog i Banjalučkog korpusa tadašnje JNA. Najteža točka obrane bio je Pakrac. 

Film Velike pobjede domovinskog rata: Otkos 10 Darka Dovranića, snimatelja Ivana Meteša i montažera Damira Horvateka, uz arhivske snimke mnogih ratnih izvjestitelja HRT-a, prikazuje tu prvu blistavu oslobodilačku operaciju Domovinskog rata. Autor glazbe je Mladen Magdalenić.