Dan pobjede obilježen diljem Hrvatske

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja obilježava se diljem Hrvatske, a središnja svečanost je u Kninu. 

Više stotina branitelja iz cijele Istre, pripadnika udruga prizašlih iz Domovinskog rata te predstavnika policije, županije i istarskih gradova sudjelovalo je u 6. tradicionalnom mimohodu koji je u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja održan u Puli. Program obilježavanja počeo je svetom misom u pulskoj katedrali, a potom su položeni vijenci i zapaljene svijeće podno Središnjeg križa na pulskom Gradskom groblju te kod Spomenika hrvatskim braniteljima u parku Franje Josipa na rivi.

Mimohod je krenuo uz zvukove sirena i crkvena zvona. Predvođeni su stjegonošama koji su nosili državni i županijski barjak, ratne stjegove jedinica koje su sudjelovale u ključnim akcijama u Domovinskom ratu, od najvećih kao što su 119. i 154. brigada, preko specijalne postrojbe policije Bak Istra, 35. inženjerijske bojne, postrojbe Vanga i ostalih jedinica te zastavama svih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Pratio ih je Puhački orkestar Grada Pule i pulskih mažoretkinja. Sudionici mimohoda prošli su kroz središte grada te svoj put završili u parku Doma hrvatskih branitelja gdje je za sve sudionike priređen prigodni kulturno-umjetnički program.

U Rijeci su vijence za poginule branitelje na grobljima Trsat i Drenova, kao i na Mostu branitelja položili predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te predstavnici Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

I u Osijeku su položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule hrvatske branitelje. Na osječkom su Pampasu njima u čast organizirani i sportski susreti uz cjelodnevno druženje s građanima.