Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Promocija u Vukovaru - nova snaga hrvatske vojske

Dan državnosti Republike Hrvatske obilježen je u Vukovaru promocijom 87 novih poručnika i poručnica Hrvatskoga vojnog učilišta "Doktor Franjo Tuđman". Diplome su im dodijelili predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i ministar obrane Damir Krstičević.

Ministar je u svom govoru rekao kako je ponosan što su ispunili obećanje koje su  dali prošle godine na ovom istom mjestu - kako će Hrvatska vojska živjeti i raditi u svome Vukovaru.Danas u vojarni, koja s ponosom nosi ime legendarne 204. vukovarske brigade Hrvatske vojske, možemo sa zadovoljstvom reći da u Gradu Heroju naše oružane snage nisu više prolazni gosti na svečanostima već su njegovi stalni stanovnici. Iz Vukovara Hrvatska vojska neće nikada otići, istaknula je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo dobilo je šest novih pilota. Među njima je Anamaria Ćurković, jedina žena i najbolja polaznica. Posebnu nagradu Grada Vukovara u iznosu od pet tisuća kuna primio je poručnik Stipe Mornar. Nagradu je odlučio prepustiti Vukovarcima.