Obilježena 24. obljetnica smrti Stjepana Sulimanca Štefine

Članovi UHBDDR-a Podružnice VTC-podravske, 50. samostalnog bataljuna Virovitica, Vukova Taborište, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju u Turnašici obilježili su 24. obljetnicu smrti prvog potpredsjednika Hrvatskog sabora Stjepana Sulimanca Štefine.

Među brojnim uzvanicima počast je odao i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Jandroković je rekao kako mu je velika čast biti u izaslanstvu koje odaje počast velikom čovjeku koji je "vodio i predsjedao prvim slobodnim demokratskim hrvatskim Saborom kao najstariji zastupnik u tom trenutku."  Sjećamo ga se kao vrsnog govornika, čovjeka koji je prenosio svoju emociju, strast i domoljublje na druge ljude i  igrao važnu ulogu u tom vremenu, istaknuo je  Jandroković dodajuži da je Sulimanac bio jedan od utemeljitelja HDZ-a te jedan od čelnih ljudi podravskog kraja. Bio je pučki tribun, a svi koji smo tada bili mlađi, sjećamo se njegovog osebujnog stila. On je zaista došao iz naroda i predstavljao narod, naglasio je predsjednik Jandroković.

Na prvim višestranačkim parlamentarnim izborima 1990. Sulimanac je izabran je za saborskog zastupnika kao predstavnik Općine  Đurđevac. Kao najstariji zastupnik 30. svibnja 1990. otvorio je konstituirajuću sjednicu višestranačkog Hrvatskog sabora, kojom je i predsjedao. Obnašao je dužnost potpredsjednika Sabora .

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na mjesnom groblju, predsjednik Sabora Jandroković posjetio je spomen sobu Stjepana Sulimanca u Područnoj školi Stjepana Sulimanca u Turnašici. Misa zadušnica održana je u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Turnašici.