Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Brkić: Duboka je simbolika teškog Krvavog Uskrsa

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić nakon sudjelovanja na obilježavanju 27. obljetnice akcije "Plitvice" na svojoj je Facebook stranici napisao kako prisjećanjem na Krvavi Uskrs i na prvog poginulog hrvatskog branitelja i redarstvenika, tada dvadesetjednogodišnjeg Josipa Jovića, odajemo počast žrtvi poginulih branitelja Domovinskog rata. Žrtvi ponosnih ljudi koji su bez ikakve zadrške napustili sigurnost svojih domova i obitelji, te hrabro krenuli braniti jedinu nam Hrvatsku.

Hrabri mladići kao što je to bio Josip Jović, svojom žrtvom i svojim nesebičnim herojskim djelima obvezali su sve nas. Ne samo da čuvamo spomen na njihovu žrtvu već i da gradimo zajedništvo hrvatskog naroda uz duhovnu potporu naše katoličke crkve. To su nas zajedništvo i naša vjera kroz svijest o hrvatskom identitetu, održali kroz mukotrpna stoljeća, a u Domovinskom ratu donijeli su nam pobjedu.

Ovu 27. obljetnicu Krvavog Uskrsa, gledajmo u svjetlu nadolazećeg sutrašnjeg blagdana Uskrsa. Čije otajstvo nas uči da nakon muke Velikog tjedna dolazi radost uskrsnog jutra. Novi život i novi početak. Duboka je simbolika teškog Krvavog Uskrsa koji je bio početak borbe za slobodu Hrvatske. U tom duhu, u duhu novog početka gledajmo na sva iskušenja i izazove koji se nalaze pred nama. Ne smijemo se nikada umoriti i odustati od borbe za bolje sutra našeg naroda i naše obje Domovine, naše Hrvatske i Bosne Hercegovine
, napisao je Milijan Brkić.