Rijeka pamti Vukovar: dvije kolone, zajednička molitva, 26 baklji

Rijeka i ove godine obilježava Dan sjećanja na Vukovar. U Svečanoj dvorani dr. Izidora Kršnjavija u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji održana je akademija na kojoj su sudjelovali vukovarski branitelji, pripadnici 1. gardijske brigade Tigrova, a zatim kreće mimohod građana.

U 20 sati prema središtu grada polaze dvije kolone, predvođene braniteljima i pripadnicima Armade - jedna kolona kreće sa zapadnoga dijela grada, iz Vukovarske ulice, od Murala Vukovara, a druga s istočnoga dijela Rijeke, iz Sušačke gimnazije. 

Dvije kolone spojile su se na Mostu branitelja, gdje je u 20.30 položeno cvijeće i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje. Molitvu je predvodio riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić. Nakon molitve, članovi KN "Armada" zapalili su 26 baklji u znak sjećanja na 26 godišnjicu pada Herojskoga grada.


Događaj organiziraju Katolički skauti Riječke nadbiskupije, Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, Zajednica branitelja Domovinskog rata i Klub navijača Armada Rijeka.