Premijera filma Srce Vukovara

Sutra u 20 sati u Studentskom domu u Zagrebu održat će se svečana premijera filma "Srce Vukovara" autora Stipe Majića Pipe, vukovarskog branitelja. Tim povodom u Dobrom jutru je gostovao Majić i mladi dramaturg Marko Hrenović koji  je pomogao napisati scenarij za film...

Nakon više od tri godine Udruga hrvatskih branitelja Trpinjske ceste završila je potresni serijal od četri epizode i dugometražni dokumentarni film "Srce Vukovara",  o vukovarskoj bolnici koja je bila simbol obrane Grada heroja tijekom Domovinskog rata.

Prema riječima Majića, film je odlučio snimiti inspiriran hrabrošću i požrtvovanošću bolničkog osoblja u vukovarskoj bolnici tijekom rata. Oni su istinski heroji o kojima se nedovoljno govori, dodao je. Glavni protagonisti su dr. Andrija Hebrang, ministar zdravstva te ravnateljica bolnice dr. Vesna Bosanac kao i niz liječnika, medicinskog i tehničkog  osoblja i nekoliko ranjenih branitelja kroz koje će prikazati funkcioniranje bolnice u nemogućim uvjetima nakon granatiranja. Zahvaljujući snimkama Zlatka Jurčevića, djelatnika bolnice, prikazat će rad kirurgije na čelu sa pokojnim dr. Jurajom Njavrom. U filmu je korištena i arhiva Hrvatske radiotelevizije.  

Kameru potpisuje Dragan Ruljančić (Putevima Marka Pola), dramaturgiju Marko Hrenović, dok se Stipe Majić našao u ulozi scenarista i redatelja.

Vukovarska premijera filma održat će se u subotu, na tužnu obljetnicu pada grada.