Otkriveno spomen- obilježje Đuri Podboju

Na odašiljaču Belje otkriveno je spomen- obilježje Đuri Podboju, u znak sjećanja i kao simbol žrtve koju je dao za čuvanje svoga posla, medijskog prostora i za svoju domovinu, koja je tada nastajala.

Đuro Podboj poginuo je 23. kolovoza 1991. godine, na odašiljaču koji od ove godine nosi njegovo ime. Nije se želio povući s tog položaja, branio je odašiljač na prvoj crti bolišnice i poginuo za svoj posao, očuvanje medijskoga prostora i za svoju domovinu- istaknuo je čelnik Odašiljača i veza Mate Botica.

Prema riječima v.d. ravnatelja Programa HRT-a Dražena Miočića, svaka je jesen tužna u Slavoniji, jer se sjećamo svih žrtava u Domovinskom ratu. Taj rat se vodio na više načina, a informacija je bila iznimno važna. Ponosni smo na takve ljude i naše djelatnike, njihova žrtva je zalog za budućnost. Trebamo se sjećati bez obzira na to koliko je godina prošlo i moramo se sjećati načina na koji smo dobili svoju državu, rekao je Miočić dodavši kako se tako (žrtvama) rat vodio i rat dobivao.

Izaslanik Vlade  umirovljeni brigadir HV-a Filip Aračić podsjetio je da onaj koji upravlja medijskim prostorom upravlja sa svime i zato je  ljudska i profesionalna žrtva Đure Podboja velika i primjer svima.

Posebno teško danas je bilo Đurinom sinu Mariju Podboju, koji se zahvalio svima, od HRT-a, OiV i suboraca, na sjećanju svega što je učinio njegov otac. Na kraju je rekao: "Sjećanja su i dobra i loša, ali su važna".