Predsjednica na Danu hrvatskih branitelja u Sisku

Sisačko-moslavačka županija obilježava Dan hrvatskih branitelja. Nakon Vukovarsko-srijemske, najviše je pretrpjela u Domovinskom ratu. Smrtno je stradalo više od 1500 civila i 560 vojnika, a u njoj je i najviše masovnih grobnica.

Na današnji dan prije 25 godina u Novom Farkašiću ostvarena je prva, ali i jedna od najvećih pobjeda Hrvatske vojske. Selo Novi Farkašić je obranjeno, time je učvršćena sisačka bojišnica u dužini od 156 kilometara koju neprijatelj nikada poslije nije probio. Da se na Banovini nije branio samo Sisak nego i Zagreb bilo je jasno iz dokumenata koji su oduzeti u akciji. Među njima i zapovijed - napad prema Zagrebu.

U svečanom mimohodu prodefilirali su pripadnici postrojbi koje su sudjelovale u ratnim operacijama na teškome sisačkom bojištu.
Na ovogodišnjem obilježavanju  bila je i predsjednica Republike Kolinda Grabar- Kitarović, koja je iskoristila posjet Sisku kako bi se susrela s radnicima Rafinerije. Pritom je istaknula da su Ina i sisačka rafinerija od nacionalnog interesa.  

Mnogi radnici Rafinerije sudionici su Domovinskog rata te kažu kako su stali u obranu interesa jedine im domovine Hrvatske 91, i sada u miru znat će braniti nacinalne interese, sačuvati Inu i Rafineriju u Sisku.