Branitelji obilježili Dan neovisnosti

Skupina hrvatskih branitelja obilježila je Dan neovisnosti Hrvatske misom za domovinu u crkvi sv. Marka u Zagrebu i odavanjem počasti za sve koji su dali život za domovinu pred Oltarom domovine na Medvedgradu.

Župnik Vlado Magdić pozvao je vjernike da se podsjete na dane radosti i tjeskobe stvaranje neovisnosti, i na sve koji su dali žrtvu, te da promisle što su učinii za domovinu i što su propustili učiniti za domovinu po mjeri čovjeka.

Prošlo je 25 godina hrvatske neovisnosti, za koju su mnogi žrtvovali živote, zdravlje, obitelj, mladost, jer smo voljeli i čuvali svoje, kazao je župnik Magdić i dodao da su ljudi vjerovali da će to biti domovina u kojoj će vlast biti po mjeri čovjeka, u kojoj će mladi ostajati u svojim domovima, u kojoj će se braniti život od početka, braniti obitelj, i da ćemo kao katolički narod slaviti nedjelju. On je pozvao vjernike da zahvale Bogu za dar slobode i da se svi okrenu sebi i pomažu jedne drugima kao prije 25 godina i da mole jedni za druge.

Oplemenimo slobodu i istjeramo iz nje svako zlo i nepravdu, kazao je župnik Magdić i pozvao branitelje da opet ustanu u obranu domovine tako što će braniti načela, zajedništvo, istinu, i tako što će braniti domovinu od duhovnih zala.